Terug naar Berichten romdom Wereldlichtjesdag

Waardevolle Wereldlichtjesdag in Uithuizen

Wereldlichtjesdag Hogeland
Onder de naam Wereldlichtjesdag Hogeland organiseerden Uitvaartzorg van Stad tot Wad en Wiegekindje.nl de Wereldlichtjesdag. Al sinds 2014 organiseren ze de herdenkingen in Noord-Groningen, maar voor het eerst in Uithuizen.

Iris Kremer: “We hadden niet verwacht dat er de eerste keer al zoveel belangstelling voor was. Tot op het laatst waren er aanmeldingen. Wereldlichtjesdag in Uithuizen voorziet dan ook duidelijk in een behoefte.”

Herdenking in en bij de boerderij
Bij aankomst konden ouders, hun gezin en familie een sterretje schrijven en in de troostboom hangen. De herdenking was in de boerderij, waar iedereen voor het begin van het programma werd ontvangen met warme chocolademelk. De presentatie was weer in handen van Signy Blokhuis en de muziek werd verzorgd door Corneel Kremer en het duo Anne-Greet Ravensbergen en Jeannette Steeman. Voordat de kaarsjes werden aangestoken, werden alle namen voorgelezen: voor veel aanwezigen een emotioneel moment.

Eén helder licht
Vanwege de brandveiligheid werden de kaarsjes buiten aangestoken. Onder de troostboom stond daarvoor een lange tafel met de vorm van een lint. Vanwege het slechte weer werden de kaarsjes heel dicht bij elkaar gezet en beschermd met paraplu’s door twee personen van Van Stad tot Wad. Alle kaarsjes bij elkaar werden daardoor ineens één helder licht.

Waardevol en belangrijk
Martha Davids: “We vinden het fijn dat we weer een plek hebben kunnen bieden om samen te zijn; veel aanwezigen noemden de avond waardevol en erg belangrijk.”