Over ons

In elke levensfase kan het je overkomen dat je je kind moet verliezen. Als uitvaartverzorger en maker van Wiegekindje.nl weten wij, Martha en Iris, dat als geen ander. Wat we ook weten is dat dit verdriet nooit overgaat: het gemis blijft altijd pijnlijk aanwezig. Reden voor ons om ouders, broers, zussen en andere familie die dit is overkomen te willen steunen. We willen er voor hen zijn en hen een plek bieden waar ze met lotgenoten samen kunnen zijn.

Vanaf 2014 organiseren we daarom Wereldlichtjesdagen in Noord-Groningen. Vanaf 2023 doen we dit in Uithuizen, onder de naam Wereldlichtjesdag Hogeland. Uit de reacties komt naar voren hoe belangrijk het wordt gevonden dat de naam van het gestorven kind hardop wordt genoemd, dat het daardoor blijft bestaan. Ook blijkt het troostend te zijn om samen met anderen die hetzelfde hebben doorstaan stil te staan bij het verlies, omringd door lichtjes en elkaars steun.

Martha en Iris

We doen het niet alleen

In de organisatie van Wereldlichtjesdag in Uithuizen krijgen we veel steun in de vorm van vrijwilligers, een beschikbare locatie met parkeerplaats en de inzet van onze medewerkers. Meer informatie hierover lees je op de pagina Vrienden van.