Programma 10 december 2023

Herdenken houdt dierbare herinneringen levend en de gedachte is dat herinneringen helen. We eren en herinneren alle kinderen, jong of oud, door tijdens het aansteken van een kaars hun namen voor te lezen en daar letterlijk bij stil te staan. De avond wordt gevuld met muziek, live zang en troostende woorden.

Rond 18.30 uur: de herdenking begint
We starten met het troostlied ‘Kan ik iets voor je doen’ door Corneel Kremer, met daarna een woord van welkom door Signy Blokhuis. Er zijn troostende woorden door Signy, afgewisseld met muziek door Corneel en door Anne-Greet Ravensbergen & Jeannette Steeman.

Ongeveer 18.50 uur: we noemen de namen
Het blijven noemen van de namen: we weten hoe belangrijk dit is. Daarom leest Signy de namen van de overleden kinderen hardop voor. Je kunt de naam van je kind(je) tot vrijdag 8 december doorgeven.

Om 19.00 uur: aansteken van de kaarsjes
Na het noemen van de namen gaan we naar buiten voor het aansteken van de kaarsjes. Kaarsenpotjes worden bij de uitgang uitgereikt. Tijdens het lied 'Precious Child' steken we de kaarsjes aan en maken we bij de boom van troost een lint van licht, ter nagedachtenis aan de kinderen die we moeten missen. Er staan vrijwilligers klaar om aanstekers aan te reiken of om je te helpen bij het aansteken.


Dit programma is alleen mogelijk dankzij de hartverwarmende medewerking van vrijwilligers en organisaties. Wie dat zijn, lees je op de pagina:

Vrienden van >>

Je bent welkom vanaf 18.15 uur
Bij binnenkomst op het terrein kun je op een kaartje je gedachten of herinneringen schrijven. Verpakt in een sterretje kun je deze in de boom van troost hangen. We ontvangen je vervolgens in de boerderij met warme chocolademelk en iets lekkers erbij.  

De herdenking is rond 19.30 uur afgelopen
De meeste aanwezigen zullen rond 19.30 uur weer naar huis gaan. Als je vertrekt staat er op de plek waar je je sterretje hebt geschreven een klein herinneringslichtje voor je klaar om mee te nemen.

Na Wereldlichtjesdag hangen we de sterretjes uit de troostboom in een boom op de begraafplaats aan de Heerdweg in Uithuizen. Daarmee willen we je de mogelijkheid geven om nog even terug te kunnen gaan  naar de boom van troost, ook al is dat op een andere plek. De sterretjes blijven daar tot na de Kerst hangen. Meer hierover lees je op de pagina Vrienden van.

Parkeren

Parkeren kan op de parkeerplaats bij de Menkemaborg. Met een pad vol lichtjes wordt de route naar de boerderij aangegeven. Om veilig te kunnen oversteken, staat er een verkeersregelaar om auto’s op de Dingeweg te laten stoppen. Volg de instructies van de verkeersregelaar altijd op. Fietsen kunnen op het terrein van de boerderij gestald worden.