Vrienden van

Wereldlichtjesdag Hogeland wordt mede mogelijk gemaakt door mensen en organisaties die de herdenking van kinderen een warm hart toedragen. Hieronder een overzicht van onze Vrienden van.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers is Wereldlichtjesdag niet te verwezenlijken. Wij bedanken ons team vrijwilligers van Uitvaartzorg van Stad tot Wad: Fieneke - Paulien - Monique - Roelf - Klaas - Henk - Tonny - Arjen - Ebel.
Marre en Elke, de dochters van Fieneke, bedanken we voor hun hulp bij het uitdelen van de warme chocolademelk.

Locatie

We mogen gebruikmaken van een prachtige plek om samen te gedenken. Daarom dank aan het bestuur van Stichting Tocamaheerd voor het beschikbaar stellen van de ruimte in en rondom de boerderij. Museum Menkemaborg willen we bedanken voor het gebruik van het parkeerterrein.

Warme chocolademelk

Op Wereldlichtjesdag is het in de regel koud. Ook in de boerderij van Tocama is geen verwarming. Daarom een welkom met warme chocolademelk, zodat iedereen verwarmd de lichtjesdag kan bijwonen. Dank aan Handelsvereniging Uithuizen, die de chocolademelk met iets lekkers erbij beschikbaar stelt.

Een plek na de Wereldlichtjesdag

Nog even terug kunnen gaan naar de boom van troost. Die mogelijkheid willen we ouders, broers, zussen, opa's en oma's na de Wereldlichtjesdag graag bieden. Op de gemeentelijke begraafplaats aan de Heerdweg in Uithuizen mogen we de sterretjes met jullie gedachten en herinneringen in een boom hangen. We zijn de gemeente Het Hogeland dankbaar dat zij hier hun medewerking aan verlenen. Je vindt de boom aan de rechterkant als je de begraafplaats oploopt. De sterretjes blijven er tot na de Kerst hangen.

Presentatie

Troostende woorden ontroeren en helpen. Bij Wereldlichtjesdag mogen ze niet ontbreken. Signy Blokhuis, onze spreekster bij uitvaarten, verleent ook deze editie weer haar medewerking. Ze verzorgt de presentatie van de herdenking en spreekt de namen van de kinderen uit.

Muziek

Door muziek worden gebeurtenissen, herinneringen en emoties intenser. Wij zijn blij en dankbaar dat Corneel Kremer en Anne-Greet Ravensbergen de muziek verzorgen. Corneel voor het vertolken van een aantal liedjes, wat hij al sinds 2014 voor ons doet, en Anne-Greet voor haar bijdrage op gitaar. Ze wordt daarbij ondersteund door Jeannette Steeman. In het dagelijks leven brengt Anne-Greet in het UMCG als muziektherapeut met haar stem en gitaar rust voor (veel) te vroeg geborenen én voor hun ouders.

Geluid, beeld en tentoverkapping

Zonder goed geluid geen goede muziek. Peter Beereboom van Licht, Geluid en Beeld is onze geluidsman bij uitvaarten. We zijn blij met zijn vaste medewerking tijdens Wereldlichtjesdag. Hij zorgt niet alleen voor het geluid, maar ook voor beeld en voor de tentoverkapping. Hierdoor kunnen de sterrenkaartjes voor de herinneringen warm en droog geschreven worden.